Δώρα αγάπης .

    Πρόσφατα ο λαός του Θεού της Κύπρου έστειλε ένα container γεμάτο δώρα αγάπης για ιεραποστολή. Δηλαδή ο λαός αυτός, όπως πάντα, έδειξε έμπρακτα την ενότητα πίστεως και αγάπης. Η ενέργειά του ήταν μια έκφραση του εκκλησιαστικού βιώματος που είναι μεταξύ άλλων, η ενότητα και αποστολικότητα. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια του βιώματος, αισθάνθηκε τον πόνο και δυστυχία των αδελφών εν Χριστώ στο ιεραποστολικό χώρο της Αφρικής. Ο Πόνος των αδελφών είναι όντως πόνος δικός του. Μυστήριο! Δόξα να έχει ο Θεός!

    Ανοίγοντας το container βρήκαμε πλούσια τα δώρα αγάπης για ιεραποστολή. Μεταξύ άλλων βρήκαμε αυτοκίνητο για την επισκοπή Μπουκόμπας, δύο μοτοσικλέτες, υπολογιστές και σχολικά είδη για τογυμνάσιό μας, ρουχισμό, τρόφιμα, εικόνες κτλ. Διά μέσου ιερέων δώσαμε αυτά τα δώρα αγάπης στους έχοντας ανάγκη αδελφούς μας στις διάφορες κοινότητες. Με τα δώρα αγάπης είδαν πώς οι αδελφοί τους εν Χριστώ της Κύπρου και αλλού τους σκέπτονται. Η Εκκλησία μας ενώνει.

    Το container αυτό έρχεται μετά από διάφορες ομάδες από την Κύπρο που επισκέφθηκαν την Επισκοπή Μπουκόμπας. Έζησαν προσφέροντας βέβαια την πραγματικότητα της ιεραποστολής της. Ήταν ομάδες καθηγητών, μηχανικών και ιατρών. Έκαναν περιοδείες στις κοινότητές μας. Είδαν τον κόσμο ορθόδοξο και να έχει χαρά και ειρήνη. Φτωχό και να έχει πολλές ανάγκες. Και τον λυπήθηκαν. Γυρίζοντας στην Κύπρο έκαναν τα πάντα να τον βοηθήσουν. Τους ευχαριστούμε πολύ. Και ευχόμαστε ο Θεός να τους ανταποδώσει πλουσίως.

    Από την Επισκοπή Μπουκόμπας