ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

  ΤΑΝΖΑΝΙΑ

  Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο λάβαμε τις παρακάτω δύο επιστολές.

  1η Επιστολή:

  Αγαπητέ κ. Πρόεδρε ,

  Χαίρομαι που επικοινωνώ και πάλι μαζί σας διότι αισθάνομαι την ευλογία της πρσευχής και του ενδιαφέροντος τόσο του δικού σας, όσο και των εκλεκτών συνεργατών και δωρητών της Αδελφότητος προς το ιεραποστολικό έργο στην Τανζανία.

  Με τη χάρι του δωρεοδώτου Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεοδώρου Β’ και την δική σας οικονομική συμπαράσταση ολοκληρώθηκαν:

  1) Επισκευή και εξοπλισμός του Ιεραποστολικού Κέντρου στο Νταρ ες Σαλαάμ (έλαβα €4.800), όπου φιλοξενήθηκαν οι συνεργάτιδες της Αδελφότητος Αριάδνη και Μαρία,

  2) Ανέγερση περιμετρικού τοίχου μήκους 265 μέτρων (έλαβα €10.000) στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Νταρ ες Σαλαάμ,

  3) Πηγάδια και γεώτρηση 42 μέτρων στο Νηπιαγωγείο «Παναγία Σουμελά» (έλαβα €7.500) στην πόλη Κινταμάλι,

  4) Παράδοση δέκα (10) αναπηρικών αμαξιδίων (€1500)

  5) Κατασκευή, επιχρίσματα, στέγη, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά της Κλινικής «Άγιος Θεόδωρος» (έλαβα €20.000), στην πόλη Κινταμάλι, η οποία περιλαμβάνει εννέα (9) δωμάτια, πέντε (5) τουαλέτες, μεγάλη αίθουσα υποδοχής και κουζίνα, δωρεά της Οικ. Θεοδώρου και Μελπομένης Γεράκη.

  6) Θεμελίωση και το ήμισυ της κατασκευής του Νηπιαγωγείου ¨Παναγία Σουμελά», στην πόλη Κινταμάλι, το οποίο περιλαμβάνει δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διδασκόντων, αποθήκη, κουζίνα και τραπεζαρία (έλαβα €10.000) δωρεά ανωνύμων αδελφών,

  7) Αγορά οικοπέδου δέκα (10) στρεμμάτων, στην πόλη Μαγκουμπίκι, όπου τέθηκε ο θεμέλιος λίθος και ξεκίνησαν οι εργασίες ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, εμβαδού 120τμ (κωδωνοστάσιο, ηλεκτροφωτισμός, καθίσματα, αναλόγια, προσκυνητάρια), Πρεσβυτερίου 80 τμ (τρία δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, αποθήκη) και δύο τουαλετών για τους πιστούς (έλαβα €10.000), πιθανόν χρόνος αποπερατώσεως των έργων Ιούνιος 2006, δωρεά ανωνύμων κυριών.

  8) Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, στην πόλη Κιμάμπα (έλαβα €15.000), δωρεά ανωνύμων κυριών.  Μικρό Σχόλιο :

  Από τις επιστολές φαίνεται ότι σιγά-σιγά αρχίζει να επεκτείνεται το ιεραποστολικό έργο στην Τανζανία. Βέβαια οι ανάγκες είναι πάρα πολλές, ο θερισμός πολύς και οι εργάτες ολίγοι. Ας ευχηθούμε το έργο που ξεκίνησε να συνεχιστεί ενεργά με τη χάρη του Θεού. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή, οργάνωση, στελέχωση προγραμματισμός και σχεδιασμός με κέντρο τους ανθρώπους, ενάρετους, πιστούς, αγίους. Τα πρώτα γερά θεμέλια της ιεραποστολής όπου θα θεμελιώνεται το ιεραποστολικό έργο με προοπτικές ανάπτυξης είναι τα ικανά στελέχη. Ευχόμεθα, ο Σεβ. Δημήτριος ως πνευματικός πατέρας, όπως και όλοι οι Επίσκοποι να γεννήσουν και να διαμορφώσουν ικανά και ενάρετα στην εν Χριστώ ζωή, Ορθόδοξα στελέχη και συνεργάτες ώστε εν συνεργασία μ’αυτούς να αναπτυχθεί η Ορθοδοξία στην Αφρική. Τότε και τα διάφορα έργα, οι Ναοί, οι κλινικές, τα σχολεία κ.α. θα εκπληρώσουν την αποστολή και τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν. Γι’αυτό το βάρος πρέπει δίνεται στην κατηχητική οργάνωση της ιεραποστολικής εργασίας.

  Όσον αφορά για το έργο της κατασκευής του Ξενώνα στο Κινταμάλι, δίπλα στην κλινική πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει ώστε να προτρέπονται και να διευκολύνονται οι εθελοντές γιατροί και άλλοι που θα πηγαίνουν στην Τανζανία για να βοηθήσουν. Ας ευχηθούμε να γεννηθεί ένα ρεύμα εθελοντών-συνεργατών κληρικών και λαϊκών καθόδου προς την Αφρική για εθελοντική προσφορά και θυσία στην Ιεραποστολή.