ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΟΥΚΟΜΠΑΣ - ΤΑΝΖΑΝΙΑ

  Προς τον κ. Πρόεδρο

  Αδελφότητας Ορθ. Εξωτ. Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης

  Κύριε Πρόεδρε,

  Αυτά που είπαμε όταν ήμουνα κοντά σας για να έχουμε ένα Ιεραποστολικό Κέντρο σε μια στρατηγική θέση στην πόλη MWANZA έκαιγαν την ψυχή μου μέρα νύχτα. Χαίρομαι που τώρα σας αναγγέλλω ότι έχουμε μεγάλη πρόοδο στο θέμα του οικοπέδου. Μου προσφέρουν τα τρία οικόπεδα που γράφονται ΒΡ ( Public Building ) και τα μικρά οικόπεδα γύρω γύρω. Τον άλλο μήνα (Δεκέμβριος 2005) θα μου πουν το κόστος χωρομέτρησης, σχεδίασης και αποζημίωσης. Προς το παρόν να αισθανόμαστε ότι ήδη έχουμε οικόπεδο στη MWANZA και να φτιάξουμε πρόγραμμα χρήσεώς του.

  Από τις προσφορές των αδελφών μας από την Ελλάδα, Κύπρο και τις ΗΠΑ κτίζουμε διάφορα κτίρια όπως ναούς, ιατρεία, νοσοκομείο, μοναστήρια, δεξαμενές νερού, κλπ. Παρακάτω είναι η τωρινή μας οικοδομική πορεία.

  1) Τελειωμένος ναός.

  Ο Ναός του Αγ. Δημητρίου- MAGU , προσφορά των πιστών της Ι.Μ. Άρτης είναι έτοιμος από όλες τις πλευρές. Περιμένουμε τον Σεβ. Μητρ. Άρτης κκ Ιγνάτιο να το εγκαινιάσουμε.

  2)Βάφονται.

  Α. Ναοί. Ο ναός του Αγ. Νεκταρίου- Kyaka , προσφορά από το Σεβ. Μητροπολίτη Άργους κκ Ιάκωβο. Ο ναός της Αγ. Τριάδος- Kyamukumbagaire , προσφορά από την Τρίπολη. Ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου- Lunyinya , προσφορά από τις ΗΠΑ. Ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος- Kayanga , προσφορά από την κ. Ελευθερία(Πορευθέντες). Ο ναός της Γεννήσεως της Θεοτόκου- Gengesaba , προσφορά από Ιωάννινα. Ο ναός της Αναστάσεως του Σωτήρος - Ibale , προσφορά από τις ΗΠΑ.

  Β. Γυμνάσιο . Τα εργαστήρια της φυσικής, χημείας και βιολογίας ( τρεις μεγάλες αίθουσες), τέσσερις αίθουσες μαθημάτων και το οικοτροφείο των κοριτσιών (πέντε μεγάλοι κοιτώνες και βοηθητικοί χώροι) του Γυμνασίου είναι έτοιμοι και βάφονται. Προσφορά κυρίως από Τρίπολη. Άλλα οι δύο a ίθουσες μαθημάτων και του οικοτροφείο για τα κορίτσια είναι προσφορά από Αθήνα.

  3) Κτίζονται.

  Α.Ναοί. Ο Ναός του Ευαγγελισμού- Kiga , προσφορά από το «Πορευθέντες». Ο ναός του Τιμίου Σταυρού- Ihangiro , προσφορά από την Κύπρο. Ο ναός των ΑΓ. Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάoυ- Kiteme , προσφορά από την Κύπρο. Ο ναός του Αγ. Θεόδωρου – Buturage , προσφορά από το «Πορεθέντες». Ο ναός των Αγ. Δημητρίου και Νεκταρίου - Ntungamo , πρσφορά της Αποστολικής Διακονίας. Ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου- Rwemishasha , προσφορά από την Κύπρ o . Ο ναός του Αγ. Γεωργίου- Mugaza , προσφορά από την Κύπρο. Ο ναός του Αγ. Ανδρέα - Kitoma , προσφορά από την Κύπρο. Ο ναός Ζωοδόχου Πηγής- Omurutoma , προσφορά από την Κύπρο. Ο ναός του Τιμίου Σταυρού- Rwekorongo πρσφορά από τις ΗΠΑ.

  Β. Μοναστήρια . Το ανδρικό μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου- Kaagya , προσφορά από Πάτρα και το γυναικείο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Kibuye . Ο καθολικός ναός της Αγ. Ma κρίνας του γυναικείου μοναστηριού είναι πρ o σφορά από ομώνυμο μοναστήρι του Άργους και τα κελλιά από Θεσσαλονίκη.

  Γ. Γυμνάσιο. Το Γυμνάσιο - Kayanga , προσφορά των Αστυνομικών της Ελλάδος.

  Δ. Ιατρείο . Ιατρείο - Kamuzinzi , προσφορά από Κύπρο.

  Ε. Δεξαμενές νερού, μια στην κοινότητα των Εισοδίων της Θεοτόκου - Migina , προσφορά από την κ. Ελευθερία»(Πορευθέντες) και η άλλη στην κοινότητα Αγ. Δημητρίου- Ibamba , προσφορά από την Κύπρο.

  ΣΤ. Νοσοκομείο . Το νοσοκομείο στην πόλη Bucoba , προσφορά από την Ελλάδα.

  4) Προγραμματίζονται.

  Α. Ναοί. Ο ναός του Αγ. Γεωργίου Νεομάρτυρα, προσφορά από Ιωάννινα. Ο ναός του Αγ. Νικολάου, προσφορά Ι.Μ. Φθιώτιδας. Ο ναός του Αγ. Φανουρίου, προσφοράαπο Τρίπολη. Ο ναός του Αγ. Ραφαήλ. Προσφορά από την Κύπρο. Ο ναός της Αγ. Σοφίας, προσφορά από Θεσσαλονίκη.

  Β.Σχολεία. Δημοτικό και Γυμνάσιο στην πόλη - Bucoba – προσφορά από την Κύπρο. Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και Κολλέγιο( Mwanza ), προσφορά από Θεσσαλονίκη. Νηπιαγωγείο – Bucoba - προσφορά από την Κύπρο.

  Γ. Βιβλιοπωλείο, - Mwanza -προσφορά από Θεσσαλονίκη.

  Δ. Ορφανοτροφείο, - Bunazi - προσφορά από Ιωάννινα

  Ε. Γραφεία Επισκόπου – Μ wanza - προσφορά από Θεσσαλονίκη.

  †Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας

  Ιερώνυμος

  Μικρό Σχόλιο: Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά από σχετικές σκέψεις και συζητήσεις σχεδιάζει στην πόλη Mwanza να δημιουργήσει ένα νέο ιεραποστολικό κέντρο με τα εξής έργα:

  -Κατασκευή Ι. Ναού. Ήδη ανέλαβε το κτίσιμο του Ι. Ναού δωρήτρια και φίλη της Αδελφότητάς μας από την Αθήνα επ’ ονόματι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

  -Σχολικό συγκρότημα με Γυμνάσιο, Λύκειο και Κολλέγιο

  -Βιβλιοπωλείο

  -Επισκοπείο

  Περιμένουμε να μας στείλουν τα συμβόλαια του οικοπέδου μεταγραμμένα στην Επισκοπή Μπουκόμπας και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και κατόπιν να αρχίσουν τα έργα.

  Κάνουμε έκκληση στους δωρητές να ενισχύσουμε όσο μπορούμε την προσπάθεια δημιουργίας του ιεραποστολικού κέντρου και στην πόλη Mwanza της Τανζανίας με πληθυσμό άνω των 1.000.000 κατοίκων. Το ιεραποστολικό κέντρο έχει ιεραποστολική προοπτική.

  Το οικοδομικό έργο εν πορεία