ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

  Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

  Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας 60/20.2.2006 και το ενδιαφέρον σας να συνεισφέρετε στο πρόγραμμα βαπτίσεων Αφρικανών νεοφώτιστων. Το πρόγραμμα αυτό το ξεκίνησα από την πρώτη ημέρα αφίξεώς μου στο Ζιμπάμπουε και ήδη έχουν βαπτιστεί περισσότεροι από 300 Αφρικανοί με αναδόχους από την Ελλάδα και την Κύπρο.

  Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι έχουμε ξεκινήσει και πρόγραμμα υποτροφιών, με το οποίο καλύπτουμε τα σχολικά δίδακτρα των μελών της νεολαίας μας. Οι υποτροφίες στοιχίζουν €120 ετησίως και συμπεριλαμβάνουν τα σχολικά δίδακτρα για 3 τρίμηνα, τη σχολική στολή και τα σχολικά βιβλία. Με το πρόγραμμα αυτό δώσαμε την ευκαιρία στη νεολαία μας να επιστρέψει στα θρανία, επειδή πολλοί νέοι και νέες είχαν διακόψει στις σπουδές τους λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες τους και λόγω του ότι η εκπαίδευση δεν είναι δωρεάν όπως στην πατρίδα μας. Σε κάθε περίπτωση αποστέλλεται στον ανάδοχο φωτογραφία και τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών.

  Λόγω των καθημερινών διακοπών ηλεκτρισμού που σημειώνονται εδώ και αρκετούς μήνες κρίνεται αναγκαία η εγκατάσταση γεννήτριας παροχής ηλεκτρισμού στην Μητρόπολη και στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Αθανασίου. Η κάθε γεννήτρια στοιχίζει (με τα έξοδα εγκατάστασης) €1500. Επίσης είναι ανάγκη να γίνει γεώτρηση στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Αθανασίου διότι παρουσιάστηκαν κρούσματα χολέρας λόγω του μολυσμένου νερού που παρέχει το Δημαρχείο μέσο του συστήματός παροχής νερού στην πόλη. Η γεώτρηση μαζί με την εγκατάσταση μοτέρ για την άντληση του νερού θα στοιχίζει €2000. Το συνολικό κόστος των παραπάνω έργων ανέρχεται στο ποσό των €5000. Θα ήταν μεγάλη ευλογία και ανακούφιση για μας αν εγκρίνατε την ανάληψη των παραπάνω έργων.

  Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι και με τη δική σας συμπαράσταση και βοήθεια, το 2005 επιτεύχθηκαν τα παρακάτω έργα:

  -Αποπεράτωση του Ιερού Ναού Σωτήρος Χριστού και του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίας Μαρίνας (εντός του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίου Αθανασίου εις Χαράρε).

  -Ομαδικές βαπτίσεις 260 νεοφωτίστων.

  -Εις διάκονο και πρεσβύτερο χειροτονία ενός Αφρικανού.

  -Ολοκλήρωση ανακαίνισης του Ιερού Ναού Αγίου Αυγουστίνου εις Μπουλαουάγιο και Αγίας Τριάδος εις Μπέιρα Μοζαμβίκης.

  -Ανέγερση τοίχου προστασίας στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Αθανασίου.

  -Σχολικές υποτροφίες σε 200 μαθητές και μαθήτριες.

  -Διανομή συσσιτίων, τροφίμων, ιματισμού, κλινοσκεπασμάτων, και άλλων αγαθών στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Νεκταρίου.

  Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περισσότερους από δύο χιλιάδες απόρους ασθενείς στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Νεκταρίου.

  -Οικονομική υποστήριξη 43 ορφανών παιδιών, 12 χήρων και 12 ηλικιωμένων.

  Σε εξέλιξη βρίσκονται τα παρακάτω έργα:

  -Ανέγερση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου εις Μαροντέρα.

  -Εξοπλισμός των Ιερών Ναών Σωτήρος Χριστού εις Χαράρε και Αγ. Γεωργίου εις Μαλάουι.

  -Ανέγερση αίθουσας συνάξεων εντός του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίου Αθανασίου.

  -Ανέγερση βαπτιστηρίου εντός του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίου Αυγουστίνου εις Μπουλαουάγιο.

  -Ανέγερση τεχνικών σχολών εντός των Ιεραποστολικών Κέντρων Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Αυγουστίνου.

  -Ανέγερση τοίχου προστασίας στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Αυγουστίνου

  † Ο Ζιμπάμπουε Γεώργιος


  Μικρό σχόλιο: Η βοήθεια των €5000 για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων (αγορά γεννήτριας, γεώτρηση και υποτροφίες παιδιών) έχει ήδη αποσταλεί.

  Στην Ι. Μητρόπολη Ζιμπάμπουε ανήκουν από ποιμαντικής απόψεως τα εξής κράτη: Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Μαλάουι, Αγκόλα και Μποτσουάνα. Η Μητρόπολη είναι πολύ μεγάλη. Ποιος Αρχιμανδρίτης από την Ελλάδα θα πάει σ’ ένα από αυτά τα κράτη να ξεκινήσει ιεραποστολή;