Ανταπόκριση του Σεβ. Μητρ. κ. Ιγνατίου

  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝSHASA-KONGO

  ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ

  Οικοδομούμε την Εκκλησιαστική Ακαδημία της Ι. Μητροπόλεως Κεντρώας Αφρικής Kinshasa.

  Δεν είναι μικρό το έργο.

  Μέσα σ’ένα οικόπεδο (δωρεά του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας στην Kinshasa κ.Κων. Σοφιάδη) 100*100 μέτρων οικοδομή εμβαδού 2,130μ2 δεν είναι μικρό έργο και μάλιστα, όταν αυτό γίνεται στην Αφρική, με τις γνωστές εκεί τεχνικές και καιρικές δυσκολίες!

  Δεν είναι μικρό το έργο. Όμως, με ημερομηνία ενάρξεως της θεμελιώσεως του μαντρότοιχου(400 μέτρων) στις 20/7/2004 και αδιάκοπη εργασία 40 οικοδομών, σήμερα χτίζουμε πάνω από το δάπεδο, με προοπτική να τελειώσουμε την οικοδομή εντός του 2006 (Αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, κοιτώνες για 40 οικότροφους, σπουδαστές, κληρικούς και υποψήφιους κληρικούς, κατοικίες καθηγητών, αίθουσα διαλέξεων 200 καθισμάτων, τραπεζαρία, κουζίνα, ψυκτικούς θαλάμους, αναρρωτήριο και «κορώνα ιερή» τον Ι. Ναό της Ακαδημίας στην καρδιά του συγκροτήματος κλπ.)

  Αυτά δεν είναι λίγα. Μεγάλος ο Θεός και θερμό το ενδιαφέρον των φίλων της Ιεραποστολής. Γι’αυτό και προχωρούμε. Το επόμενο «ραπόρ», ελπίζουμε να είναι εντυπωσιακό.

  Η σταθερή προσπάθεια μας να αποκτήσει η Ιερή Μητρόπολή μας ένα φυτώριο, ένα εκπαιδευτήριο, όπου θα δίδεται αγωγή, παιδεία, φόβου Θεού, Ορθοδόξου πίστεως και ζωής, ήθος Εκκλησιαστικό, επίγνωση των Αγίων Γραφών, εθισμός εις την λατρευτική τάξη στον Ναό, γνώση της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μουσικής και υμνολογίας, οικείωση προς την Θεολογία των Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας και στοιχεία γεωπονίας, κτηνοτροφίας και νοσηλευτικής μας εμπνέει.

  Μεγάλο το όραμα. Μικροί εμείς. Μεγαλύτερος απ’όλα ο Θεός μας. Ενισχυμένη η ελπίς και ο ενθουσιασμός μας. Πολλοί οι συναγωνιστές μας. Προχωράμε. Ευχαριστούμε την Αδελφότητά σας για την βοήθεια.

  Ο Θεός να σας ευλογεί.

  ο Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιος

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  1. Ο εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος στο Congo κ. Ιωάννης Χριστοφίλης, επισκέφτηκε και ξεναγείτε από τον Μητροπολίτη και του αρχιτέκτονα πατέρα Θεολόγο Χρυσανθακόπουλοστον χώρο του ανεγειρομένου συγκροτήματα της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, στην Mont- Kafula (Kinshasa).

  2. Και νέα θεμελίωση Ι. Ναού(Ζωοδόχου Πηγής) στην Mbanzangungu. Οι δωρητές-κτήτορες μας αιφνιδιάζουν. 14 δωρητές για αντίστοιχους Ι. Ναούς στην Ι.Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής για το έτος 2005! Τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε!

  3. Πρώτα είναι οι Ναοί, όπου η Σύναξις των Ορθοδόξων Χριστιανών συγκεντρώνονται «εν ενί πνεύματι» και με την ίδια πίστη για θεάρεστη προσευχή.

  Έπειτα όμως είναι τα σχολεία. Και στα σχολεία της Ιεραποστολής διδάσκονται και γνώσεις, αλλά προπάντων η Ορθόδοξη πίστη και ήθος και ζωή. Γι’αυτό δίδουμε μεγάλη προσοχή και επιμέλεια και στα σχολεία μας. Είναι φυτώρια όπου καλλιεργούνται τα Ορθοδοξάκια.

  Στην φωτογραφία ένα ακόμη 6θέσιο Δημ.Σχολείο στο Mbujimari του Kasai ανεγείρεται με προοπτικές και ελπίδες. Στο βάθος του οικοπέδου ωραιότατος Ναός των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου. Ο ιερέας- εφημέριος πρωτοστατεί και επιστατεί στα οικοδομικά έργα.

  4. Συμβολή στην οικοδομή του Ι.Ναού τους. Παίζουν τα παιδιά ή εργάζονται; Και τα δύο!

  5. Εγκαταστάθηκε και λειτουργεί (μετά τους της Κananga και της Kinshasa) και ο 3ος Ρ/σταθμός της Μητροπόλεώς μας στο Kolwezi. Ο επόμενος Ρ/σταθμός στο Point-Noire. Συν Θεώ.