ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΜΠΟΥΜΠΑΣΙ-ΚΟΝΓΚΟ

  Σεβαστέ εν Χριστώ αδελφέ κ. Πρόεδρε της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας Θεσσαλονίκης,

  Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

  Εύχομαι το γράμμα μου να σας βρει οικογενειακώς, και με τους εκλεκτούς σας συνεργάτες, πλήρεις με τη Χάρη του Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

  Το έργο συνεχίζεται με πειρασμούς, στεναχώριες, αρρώστιες και όμως ψυχές ευφραίνονται και δοξάζουν τον Άγιο Θεό μας.

  Έρχομαι με αυτή την επιστολή να σας αναφέρω σχετικά με το έργο που συμφωνήσαμε για την επέκταση των τριών τάξεων στην ενορία του Αγίου Στεφάνου Κατούμπα. Τελείωσε και μένει η βεράντα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες.

  Δεύτερον έρχομαι στο θέμα της φάρμας (αγρόκτημα) έκτασης 4000 στρέμματα. Πέρσι μου δώσατε ένα ποσό για την αγορά και ένα μέρος για την αποζημίωση των αγροτών. Τέλος, πήρουμε τους τίτλους. Έτσι, και με τη βοήθεια του Δεσπότη, αγοράσαμε 8 αγελάδες για γάλα για να προχωρήσουμε στο αναπτυξιακό και εκπαιδευτικό μας έργο με τη δημιουργία του τυροκομείου και γεωγοκτηνοτροφικής σχολής και τυροκομίας που θα ανεβάσει το επίπεδο των αδελφών Κογκολέζων.

  Σε αυτό το ξεκίνημά μας σας βλέπουμε συνοδοιπόρους, και με όλη την αγάπη που σας έχουμε, από τον κ. Παπαδημητρακόπουλο μέχρι εσάς, όλους σας παρακαλούμε να μας αγοράσετε ένα τρακτέρ με τα 4 εξαρτήματα για να μπορέσουμε να παράγουμε και τις τροφές που χρειάζονται και άλλα αναγκαία τρόφιμα. Λεπτομέρειες όταν ανταμώσουμε σε περίπου ένα μήνα. Το κόστος όλων μαζί με τα μεταφορικά υπολογίζεται σε 60.000 ευρώ.

  Ασπάζονταί σε οι μετ’ εμού πάντες.
  Ασπάσου τους φιλούντας ημάς εν πίστει
  Αχρείος Μοναχός Κύριλλος Γρηγοριάτης Ιεραπόστολος

  Μικρό σχόλιο: ο π.Κύριλλος είναι καλός μοναχός, υποτακτικός. Εργατικός και συνετός. Εκτιμούμε την ειλικρίνεια του και τους ιεραποστολικούς του κόπους και του ευχόμεθα ο Θεός να ευλογεί την ταπεινή του διακονία στην ιεραποστολή.

  Μόλις βελτιωθούν τα οικονομικά της Αδελφότητας θα αντιμετωπίσουμε το αίτημα.

  Έχουμε την πεποίθηση ότι το γεωργοκτηνοτροφικό πρόγραμμα του π. Κυρίλλου είναι όχι μόνο φιλανθρωπικό αλλά και πνευματικό και ιεραποστολικό με μελλοντική προοπτική. Γιατί περιέχει την ίδρυση κσι λειτουργία της σχολής τυροκομίας.

  Το κέντρο του προγράμματος είναι η σχολή. Να εκπαιδεύονται τα παιδιά στις αγροτικές εργασίες, να μαθαίνουν να δουλεύουν, να καλλιεργούν τη γή, να μεταποιούν τα αγροτικά προιόντα κ.α. και με την εργασία τους και τα επαγγέλματα τους να μορφώνονται, να καλλιεργούνται, να εκπολιτίζονται, να προοδεύουν αυτά και η κοινωνία τους.

  Πιστεύουμε ότι το μέλλον της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Αφρική είναι « Η εκπαίδευση, τα σχολεία» και ιδιαίτερα η τεχνική και επαγγελματική.