ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕDΑΝ-ΣΟΥΜΑΤΡΑ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

  Ανταπόκριση του π.Χρυσοστόμου Μανάλου


  Αγαπητέ μου κύριε πρόεδρε της Αδελφότητας Εξωτ.Ιεραποστολής μετά των ευσεβέστατων συνεργατών. Χαίρετε εν Κυρίω! Ζητώ συγνώμη γιατί μόλις τώρα βρήκα την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας. Εμείς είμαστε όλοι καλά, δόξα τω Θεώ.

  Τα ιεραποστολικά μας έργα αυξάνουν. Έχουμε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. κ. Νικήτα να κτίσουμε μια κλινική στο νησί Νιας. Τα έξοδα αυτά έχει αναλάβει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτές τις μέρες έχουμε αρχίσει το έργο. Πιστεύω ότι η βοήθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου να κτίζει την κλινική στο νησί Νιας είναι πολύ σημαντικό για τους λαούς. Το φιλανθρωπικό αυτό έργο είναι ωφέλιμο και συγχρόνως αυξάνει την ευθύνη μου. Έτσι μερικές μέρες θα κατεβαίνω στο Νιας και τις υπόλοιπες μέρες θα εργάζομαι στο Μεdan.

  Όπως γνωρίζετε εδώ στο Μεdan λειτουργούμε την Ακαδημία των υπολογιστών AMIK UNIVERSAL, MEDAN. Το οικόπεδο της Ακαδημίας είναι 1000 μέτρα στο κέντρο της πόλεως. Αυτό το οικόπεδο έχουμε αγοράσει το περασμένο Μαρτιο 2005 με δάνειο. Στην αγορά συμμετείχατε και εσείς από την Αδελφότητα όταν πρίν απο μερικές μήνες μας στείλατε χρήματα για το σκοπό αυτό. Τώρα το υπόλοιπο που πρέπει να ξεπληρώσουμε είναι 7500 Ευρώ μέχρι το Δεκεμβριο 2005, για να μετεγγραφεί στο όνομα της Εκκλησίας.

  Το σχολείο μας Αγία Σοφία, στο Μεδάν, το καμάρι μας, το κέντρο της Ορθόδοξης ιεραποστολής στο νησί Σουμάτρα, λειτουργεί καλά. Όλα τα έξοδα για το μεγάλο αυτό έργο προέρχονται από σας αγαπητοί. Από τα μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

  Έχω πάλι μπροστά μου ένα μεγάλο Εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό έργο, το κτίσιμο του κτιρίου της Ακαδημίας. Έχουμε 160 φοιτητές. Οι περισσότεροι είναι φτωχοί και οι υπόλοιποι προέρχονται από τις οικογένειες θύματα του τσουνάμι και σεισμούς. Το σημερινό κτίριο είναι νοικιασμένο. Έχουμε πρόγραμμα να κτίσουμε 12 τάξεις στο οικόπεδο. Δεν ξέρω που να πάω γι’αυτό και πάλι τρέχω στην αγάπη σας. Γιατί τρέχω σε σας? Γιατί έχω μεγάλη εμπειρία μαζί σας. Όταν ήμουνα μόνος μου ήσασταν κοντά μου και μάλιστα όταν αρχίσαμε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή για πρώτη φορά εδώ στο Μedan πρίν από 7 χρόνια. Ήσασταν εμπρός. Η αγάπη και η βοήθεια σας ενώνει την Ινδονησία και την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ δια την αγάπη σας!!! Με την εμπειρία αυτή πήρα το θάρρος να ζητήσω και πάλι την βοήθεια σας για το κτίσιμο του κτιρίου της Ακαδημίας αυτής. Έχω επιθυμία να αρχίσουμε το κτίσιμο. Όσα Ευρώ θα προσφέρετε στο κτίσιμο αυτό, κατευθείαν θα τα βάλουμε εκεί, ακριβώς σαν το σχολείο της Αγίας Σοφίας.

 • Όσο αφορά για την διακονία μας εδώ στο Μεδάν, εκτός από τα τρία σχολεία που έχουμε υπό την φροντίδα μας, στο σπίτι μας μένουν 21 παιδιά, ( εκτός από τα τρία δικά μας Σωτηρούλα, Γιαννάκης και Ευαγγελία). Αυτά είναι παιδιά που δυστυχώς οι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα φροντίζουν και μάλιστα να συνεχίζουν τις σπουδές τους. Γι’αυτό έρχονται στην Εκκλησία μας και ψάχνουν τις ζεστασιές και τις βοήθειες. Αυτά τα 21 παιδιά σπουδάζουν. Μερικά είναι στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο. Όλα τα έξοδα αναλαμβάνουμε εμείς (τα τρόφιμα, το ρουχισμό, τα ναυλα, τα δίδακτρα). Ένα παλικάρι, Μάξιμος λέγεται, πριν από ένα χρόνο πέρασε στην Ιατρική και τώρα δουλεύει σε μια κρατική κλινική. Για ένα παιδί κάθε μήνα χρειάζεται μια βοήθεια των 40 Ευρώ.Έτσι κάθε μήνα πρέπει να έχω έτοιμα χρήματα 21*40 = 840 Ευρώ. Για ένα χρόνο σύνολο 12*840= 10080 Ευρώ.

 • Η Ορθόδοξη εκπομπή μεταδίδεται κάθε ημέρα από 05.00-06.00 το πρωί από ένα ιδιωτικό ραδιόφωνο 90,04 FM. Από εκατοντάδες ακροατές μας, κάθε ημέρα, παίρνουμε πολλά τηλεφωνήματα. Ο ένας ζητάει τις προσευχές μας, οι άλλοι ρωτάνε για την Ορθοδοξία μας. Το ραδιόφωνο αυτό το έχουμε νοικιάσει για ένα χρόνο μέχρι το Ιουνιο 2006.

  Αυτά είναι τα νέα μας προς το παρόν. Εύχομαι ο καλός μας Κύριος Ιησούς Χριστός να σας έχει καλά πάντοτε και σας ευχαριστούμε πολύ δια την συμπαράσταση σας, για την ορθόδοξη ιεραποστολή εδώ στην Ινδονησία.

  Με πολλές ευχές
  π. Χρυσόστομος Μανάλου